Halk arasında yaygın olarak kanal tedavi olarak bilinen endodonti işlemi bir dişin hasarlı ve enfekte olmuş özünün(pulpa) çıkartılıp, dişin temizlenmesinin ardından dolgu ile boşluğu kapatma işlemidir. Dişin en iç kısmında pulpa denilen yumuşak bir doku vardır ve bu pulpanın içinde; kan damarları, sinirler, bağ dokusu bulunur. Dişin herhangi bir drabe ile kırılması ya da çürümesiyle birlikte pulpa denilen kısımda bakteriler giderek artar. Bu durum ciddiye alınmazsa bakteri sayısı çoğalıp diş kökünde ciddi enfeksiyona yol açarak apse oluşturur. Enfeksiyon diş kökünde olduğu için sinirlerin zarar görmesiyle hasta ciddi ağrılara maruz kalır. Oluşan apse sadece diş kısmında değil yüz, boyun gibi vücudun diğer bölümlerine de yayılır. Endodonti ile sürecin daha fazla kötüleşmesinin önüne geçilerek hastanın ağrılardan kurtulması hedeflenir.
Ağız ve diş sağlığında yeterli hijiyen sağlanmadıktan sonra diş yapısında yavaş yavaş çürümeler meydana gelir. Çürükler sinirlere kadar ulaşır ve oluşan bakteriler dişin sinir kökünde enfeksiyona yol açarak apse oluşturur. Sinirlerin zarar görmesi hastaya dayanılmaz ağrılara yaşatır. Enfeksiyonun temizlenmesi ve dişin kurtarılması için Böyle bir durumda dişteki hasar artmadan kanal tedavisi uygulanmalıdır.
Dişin iyileşmeyecek kadar zarar görmesi durumunda diş içindeki pupla kısmı alınır ve kalan kısım temizlenerek dolgu ile kapatılır. Bu tür belirti ve aşamaların oluşması kanal tedavisine ihtiyacınız olduğunun göstergesidir:
Endodonti tedavisinde; diş kanallarının şekillendirilmesi, kanalların doldurulması, çürük ve enfeksiyonun yok edilmesi ve dişin kurtarılması amaçlanır. Dişin durumuna bağlı olarak tedavi bir ya da iki seans sürebilir. Kanal tedavisinde izlenen süreç, hastanın diş yapısına bağlı olarak değişmekle birlikte, genel olarak şu aşamalarla gerçekleştirilir:
Endodonti(kanal tedavisi) fiyatları seçeceğiniz hastane ve hekime göre değişiklik gösterir. Yapılacak olan kanal tedavi sayısı ve işlemin detayına göre operasyon fiyatlarında değişiklikler olacaktır. Fiyatla ilgili bilgiyi hastane ya da doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.